Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

sebzeli hindi baget haşlama

sebzeli hindi haşlama
Tencerede Sebzeli Hindi Baget Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Hindi Baget (900 gr.)
3 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Patates
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Havuç
2 Diş Sarımsak
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sebzeli hindi haşlama yemeğini Real marketten Banvit markalı, üzerinde hindi drumstick ve elle kesilmiş, helal gıda yazan paketli hindi bagetle yaptım. Sebzeli hindi haşlama yemeğimde lezzet eksiği ve hatası bulamazsınız. Aynı yemeği tavuk but veya bagetlede yaparım. Hindi bagetle yapılanın daha da lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu yemeği denememişseniz eğer; karnıyarık tenceresi kullanarak, tarifimi deneyin derim.

Ön Hazırlık:
Hindi bagetler yıkanacak ve süzülecek. Ardından, bagetlerin kaba yerlerine (daha güzel pişmesi için) bıçak saplanarak iki adet delik açılacak. Soğan, sarımsak ve domates soyulacak, bütün bırakılacak. Patates, havuç soyulacak ve irice doğranacak. Sivri biber iri doğranacak. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

sebzeli hindi haşlama 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve üzerine bagetler yatırılacak. Ardından; aralarına patates, soğan, domates, havuç, sivri biber, sarımsak dizilecek. Bir kase içerisine salça, baharatlar, tuz konulacak ve 3 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak. Hazırlanan karışım tencereye ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 1 saat 45 dakika bitiminde yemeğiniz servis’e hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com