Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

iskorpit tava

iskorpit tava
İskorpit Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Adet Orta İrilikte İskorpit Balığı
1 Su Bardağı Ayçiçeği Yağı
1 Su Bardağı un
Tuz

Ön Söz:
İskorpit balığı ile çeşitli balık yemekleri yapılır. Bu yemekler arasında iskorpit çorbası, iskorpit sote, iskorpit haşlama, iskorpit tava, iskorpit buğulama ve iskorpit şişi sayabiliriz. Tarifim iskorpit balığı kızartması ile ilgilidir.

Ön Hazırlık:
İskorpit balığı alta verilen tarife uygun olarak temizlenecek. Ardından üzerine tuz sepilecek ve un’a bulanacak.

İskorpit Balığıiskorpit balığı

temizlenmiş iskorpit balığıtemizlenmiş iskorpit

İskorpit Balığı Nasıl Temizlenir:
İskorpit balığının sırt ve kuyruk altı dikenleri ele batırılmadan “zehirli olduğundan” dikkatlice çıkarılması gerekir. Öncelikle balığın pulları bıçak yardımıyle sıyrılır. Ardından balığın baş kısmını kendimize, karnı sol tarafa bakacak şekilde kesme tahtasına yatırır ve sırt dikeni çevresini bıçakla çizeriz. Aynı işlemi kuyruk altı dikenine uyguladıktan sonra, pense yardımyle dikenleri çıkarırız. Yan yüzgeçleri ile birlikte başını keser, karnını yarar ve içini temizleriz. Ardından balığı bütün bırakır veya fileto çıkarırız. Balığın derisini çıkarmak isterseniz, pense ile derinin bir ucundan tutup sıyırabilirsiniz.

iskorpit kızartılıyoriskorpit tava 1

Maharetini Göster:
Tava içerisine ayçiçeği yağı konulacak ve ısıtılacak. Ocak ısısı normal olacak. Kızartma yağı kızgın duruma geldiğinde, tuzlanmış ve una bulanmış iskorpit balığı tava içerisine dizilecek. Ardından alt üst edilerek, her iki yüzeyi yakılmadan kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com