Kategoriler
Tavuk Yemekleri

sulu tavuk incik yemeği

sulu tavuk incik yemeği
Tencerede Sulu Tavuk İncik Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Tavuk İncik (500 gr.)
2 Adet Küçük Soğan
1 Adet İri Domates
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet İri Havuç
3 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sulu tavuk incik yemeğini tencerede çiğden yaptım. Bu yemekte isterseniz 1 su bardağı su kullanabilirsiniz. Tarifimde 1.5 su bardağı su kullandım. Afiyet olsun.

Sulu tavuk incik yemeğini (kullanılacak su miktarını sabit tutarak) malzemeleri artırıp ihtiyacınız ölçüsünde yapabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Tavuk incik yıkanacak ve süzülecek. Soğan elma dilimi doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Patates, havuç soyulacak ve orta irilikte doğranacak. Domates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Sivri biber halka doğranacak. 1.5 su bardağı dolusu kaynar su ile 1 çay kaşığı tepeleme doldurulmuş domates salçası karıştırılacak.

malzemeler hazırlanmış
tencerede sulu tavuk incik

sulu tavuk incik yemeği servise hazır
sulu tavuk incik

Maharetini Göster:
Tencereye incikler dizilecek ve aralarına patates, havuç, soğan, domates, sarımsak, sivri biber konulacak. Üzerine karabiber, kimyon, pul biber, kekik ve tuz serpilecek. Ardından hazırlanan salçalı 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir defa fokur fokur kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com