Kategoriler
Tavuk Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

yumurtalı tavuk göğsü

yumurtalı tavuk göğsü
Yumurtalı Tavuk Göğsü Tarifi, Kızartması, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Bütün Tavuk Göğsü
1 Adet Limon
2 Diş Sarımsak
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Toz Acı Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı

Ön Söz:
Yumurtalı tavuk göğsü, tavada veya derin yağ içerisinde kızartılır. Tercihim, teflon tavada az yağ içinde kızartılmasından yanadır ve öyle yapıyorum. Tavayı ocağın büyük gözünde ısıttıktan sonra, üç kaşık sıvı yağ ilave ediyor, üzerine panelediğim (un, yumurta ve ekmek kırıntısı ile kapladığım) tavuk göğsü parçalarını diziyor ve normal ısı ayarında kızartıyorum.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğsü bir parmak kalınlığında iri parçalar halinde doğranacak ve her iki yüzeyine tuz serpilecek. Yumurtalar bir kap içinde, az tuz ile çırpılacak. Sarımsak ezilecek, limon sıkılacak. Ekmek kırıntısı ve un ayrı kaplara konulacak.

Tavuk Göğsü’nün Terbiyesi:
Tencereye bir bütün limon’un suyu, ezilmiş sarımsak, birer tatlı kaşığı dolusu karabiber, acı toz biber, 1 çay bardağı dolusu ayçiçeği yağı konulacak ve güzelce karıştırılacak. Üzerine, her iki yüzeyi tuzlanmış tavuk göğsü parçaları ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından tencerenin kapağı kapatılacak ve en az 4 saat (24 saat bekletilirse süper olur) buzdolabında bekletilecek. Tavuk göğsü kızartılmazdan 1 saat öncesi buzdolabından çıkartılacak.

Ekmek Kırıntısı Nasıl Yapılır:
Bayat ekmek (fırında pişmiş somun ekmeği) dilimleri kuşbaşı doğranır, istenilen irilikte mutfak robotunda çekilir veya bıçakla elde kıyılır.

Maharetini Göster:
Isınmış teflon tava içine yeteri kadar ayçiçek yağı konulacak. Üzerine; önce un’a, sonra çırpılmış yumurtaya ve peşinden ekmek kırıntısına bulanmış tavuk göğsü parçaları dizilecek. Ocak normal ısı ayarında, tavuk göğsü parçaları arkalı önlü kızartılacak. Sonrası malum.

Son Söz:
Kızartacağınız tavuk göğsü miktarına göre, tavaya ilave edeceğiniz yağ miktarı değişebilir. Tavuk eti terbiyesinde bir bütün tavuk göğsüne, bir tane limonun suyu, yarım tavuk göğsüne ise; yarım limonun suyu yeterlidir, fazlasını kullanmayın. Ekmek kırıntısı yerine, elinizde bulunan galeta unu’nu asla kullanmayın.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com