Kategoriler
Tavuk Yemekleri

parça tavuk sulu yemeği

parca tavuk 1
Tencerede parça tavuk sulu yemeği yapımında 600 gr. kemikli tavuk eti, çeşitli sebze ve baharat kullanarak 45 dakikada yemeği pişirdik.
Malzemeleri:
600 gr. Tavuk Parçası
3 Adet Küçük Soğan
1 Adet Olgun Domates
1 Adet Patates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Havuç
2 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Parça tavuk sulu yemeğini tencerede çiğden yaptk. Bir tane market tavuğunun derisini soyduk, kemili kısımlarını çorbalık ayırdık. Tavuktan geriye kalan etli bölümlerini uygun irilikte parçaladık ve onları da başka yemekte kullanmak için ikiye böldük. Anlıyacağınız, bir tavuktan iki yemeklik, bir çorbalık çıkardık. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Tavuk parçaları yıkanacak ve süzülecek. Soğan, sarımsak soyulacak bütün bırakılacak. Patates, havuç soyulacak ve orta irilikte doğranacak. Domates rendelenecek. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. 1 su bardağı kaynar su ile 1 çay kaşığı tepeleme doldurulmuş domates salçası karıştırılacak.

parca tavuk 2

Maharetini Göster:
Tencere tabanına tavuk parçaları aralıklu dizilecek, aralarına patates, havuç, soğan, sarımsak, sivri biber konulacak. Üzerine rendelenmiş domates, karabiber, kimyon, pul biber, kekik ve tuz serpilecek. Ardından hazırlanan salçalı 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir defa fokur fokur kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com