Kategoriler
Mutfak Bilgileri Sebze Yemekleri

şevketi bostan nasıl saklanır

sevketi bostan
Şevketi Bostan Nasıl Saklanır?
Malzemeler:
1 Kg. Şevketi Bostan (temizlenmiş)
3 Litre Su
Buzdolabı Torbası

Ön Söz:
Şevketi bostan evde nasıl saklanır? Şevketi bostan konserve yapılarak ya da şoklanarak derin dondurucuda saklanır. Konserve yapımında şevketi bostan belirli bir süre haşlanır, kendi suyu içinde çok az tuz ilavesiyle kavanozlarda saklanır. Şevketi bostan’ın evde en güzel saklama yöntemi, şoklanarak derin dondurucuda saklanmasıdır. Bu yöntemle saklanan şevketi bostan’ın tadında bir değişiklik olmaz. Şevketi bostanı evde derin dondurucuda saklarım. İhtiyaç duyduğumda dondurucudan çıkarır, su içinde çözdürür ve salata veya yemek yapımında kullanırım. Şevketi bostan saklamak isteyenlere tarifimi tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Şevketi bostan hazır temizlenmiş olarak alındı ise, bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Şevketi bostan’ın temizlenmemiş olanı ise; aşağıdaki tarife göre yapılacak.

Şevketi bostan nasıl temizlenir:
Şevketi bostan bol su içinde bekletilir ve topraktan arındırılır. Ardından birkaç su yıkanır ve süzülür. Peşinden kart olmayan taze yaprakları üzerinde bırakılır ve kart olanları kesilip atılır. Kökün üzerideki sert kısm soyularak temizlenir. Temizlenmiş şevketi bostan, ihtiyaç durumuna göre şeritler halinde doğranır. Doğranmış şevketi bostan bol su içinde bekletilir.

donmus sevketi bostan

Maharetini Göster:
Tencerede su yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine şevketi bostan parçaları atılacak. Tencere tekrar kaynamaya başladıktan sonra saate bakılacak. Tam 4 dakika süre ile şevketi bostan haşlanacak ve ocak söndürülecek. Şevketi bostan parçaları süzgece alınacak ve musluk suyu ile soğutulacak. Ardından süzülen ve soğuyan şevketi bostan, buzdolabı torbasına konulacak ve derin dondurucuya kaldırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com