Kategoriler
Çorba Tarifleri

soğan çorbası soğan kokmaz

sogan corbasi
Soğan Çorbası Soğan Kokmaz, Tarifi ve Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
300 gr. Kuru Soğan
30 gr. Tereyağı
20 gr. Zeytinyağı (iki yemek kaşığı)
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
4 Su Bardağı Kaynar Et Suyu (800 ml.)
Kruton (kıtır ekmek)
Tuz

Ön Söz:
Soğan çorbası tarifim, on numara beş yıldız. Soğan çorbası et suyu ile yapılır. Bu yüzden, çorbanın yağını ve tuzunu et suyunun durumunua göre ayarlamak gerekir. Et suyu fazla yağlı ise, üzerinden fazla yağ toplanmalıdır. Et suyunun tadına göre, çorbaya ne kadar tuz ilave edileceği hesaplanmalıdır. Soğan çorbasına istenirse sarımsak konur. Çorbada kullanılacak soğan piyaz doğranır. Aşırı iri soğan kullanırsanız, soğanı piyaz doğradıktan sonra bıçakla küçük parçalar haline getirmelisiniz. Ya da, çorba piştikten sonra soğanları blender ile kaşığa gelecek ölçüye düşürmlelisiniz. Soğan çorbasını denemeyenlere bir kez olsun, denemelerini tavsiye ederim. Bu çorba üç kişiliktir. Malzemelerin katlarını alarak ihtiyacınız ölçüsünde çorba hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve piyaz doğranacak. Kaynar et suyu hazır edilecek. Kruton için; bayat ekmek dilimleri küp küp doğranacak ve kızgın tavada (yağlı veya yağsız) kızartılacak.

çorbanın üzerine kruton (kıtır ekmek) hazırlanmış
kruton

soğan çorbası pişmiş servise hazır
et sulu sogan corbasi

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine piyaz doğranmış soğan konulacak ve 20 dakika süre ile kavrulacak. Süre bitiminde 1 tatlı kaşığı un ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden et suyu, karabiber ilave edilecek ve karıştırılacak. Yüksek ateşte tencere bir kez fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Çorba 30 dakika süre ile pişirilecek ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbanın tuzunu karar hale getirebilir ve krutonla servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com