Kategoriler
Köfte Tarifleri Patatesli Yemek Tarifleri

sahan köftesi

sahan köftesi
Pirinçli Sahan Köftesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
300 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (kızartma için)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (tencereye)
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Domates (150 gr.)
3 Adet Orta Boy Patates
1 Türk Kahve Fincanı Pirinç (60 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz (köfteye)
1 Çay Kaşığı Tuz (tencereye)

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Patates soyulacak ve halka doğranacak. 4 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Yapılan köfte harcından (480 gr. köfte çıkar) ve bu harç ile 30 gr. ağırlığında 16 tane köfte yapılır. Siz, dilediğiniz miktar kıyma kullanabilirsiniz.

Pirinç’in Haşlanması:
Tava içine 1 Türk kahve fincanı (60 gr.) pirinç ve üzerine 1 su bardağı su konulacak, normal ocak ısı ayarında ısıtılacak. Tavada su kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve pirinç suyunu çekinceye kadar haşlanacak.

Köftenin Hazırlanması:
Yoğurma kabı içine kıyma, haşlanmış pirinç, soğan, ekmek kırıntısı, karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve yoğurulacak. Köfte harcından 30 gr. ağırlığında parçalar kopartılacak ve köfte şekli verilecek.

Patates ve Köftelerin Kızartılması:
Tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Önce patatesler, yağ içinde hafif pembemsi renk alıncaya kadar kızartılacak. Ardından köfteler hafif kızartılacak.

köfte ve patates kızartılmış
sahan köfte

sahan köftesi pişmiş servise hazır
pirinçli sahan köftesi

Maharetini Göster:
Hafif kızartılmış köfte ve patatesler tencereye (bir patates, bir köfte olarak) dizilecek. Üzerine rendelenmiş domates, az su ile ezilmiş domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı kaynar su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde sahan köftesi servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com