Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Köfte Tarifleri Mutfak Bilgileri

ekmek kırıntısı yapımı

ekmek kırıntısı yapımı
Ekmek Kırıntısı Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Bayat Ekmek
Fırın Tepsisi
Mutfak Robotu

Ekmek kırıntısı yemek yapımında çok amaçlı kullanılır. Ekmek kırıntısı köfte yapımında, kaplamalı sebze kızartmalarında, et, tavuk ve balık kızartmalarında ve daha pek çok yemek yapımında kullanılır. Kullanılacağı yere göre; ince taneli ekmek kırıntısı, orta taneli ekmek kırıntısı ve kaba taneli ekmek kırıntısı diye sınıflandırılır. Ekmek kırıntısı, galeta unu’nun kullanıldığı her yerde kullanılır ve galeta unundan daha iyi sonuç verir. Ekmek kırıntısı yapımında bayatlamış ekmek içi kullanılır.

Acil durumlarda ekmek kırıntısı gerektiğinde, bayat ekmek fırında kurutulmadan mutfak robotunda çekilerek kullanılır. Önemli olan, ekmeğin tabanı gibi sert kabuğunu kullanmamanızdır.

Bayat Ekmekekmek kırıntısı yapımı 1

Galeta unu yerine evde ekmek kırıntısı nasıl yapılır? Ekmek kırıntısı hemen kullanılacaksa; bayatlamış veya kurumuş ekmek dilimleri, robotta istenilen irilikte çekilir ve kullanılır. Mutfakta ekmek kırıntısı stoku yapılacaksa; bayatlamış ekmek içi fırın tepsisine konur ve 150°C derece ısıda 15 dakika hafif kızartılır. Ardından mutfak robotuna konur. Ekmek kırıntısını ince, orta, kaba taneli yapmanın yolu, robotu kullanmaktan geçer. Ekmek kırıntısını un ufak yapmak isterseniz, robotu sürekli çalıştırın. Ekmek kırıntısını orta taneli veya kaba taneli yapmak isterseniz, robotu kesik kesik çalıştırın.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com