Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

portakal sulu pırasa

portakal sulu pırasa
Düdüklüde Zeytinyağlı Portakal Sulu Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
1 Kilo Pırasa
1 Adet Kuru Soğan
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Boy Havuç
1,5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Portakal Suyu (200 ml.)

Ön Söz:
Düdüklü tencerede pırasa yemeği kısık ateşte 8-10 dakika arasında pişer. Sorun şu ki, her insan pırasanın diri ve fazla pişmiş olanı arasında tercih yapar. Bu tercihler pırasa tencerede pişirilirse yerine getirilebilir. Fakat, düdüklü tencerede böyle bir şansınız yok. Düdüklüde pırasanın pişme süresi belli, pırasayı 5 dakikada pişirmek isterseniz; bu sefer de pirinç diri kalır. Bu sebeple düdüklüde pırasa yaparken 8 ila 10 dakika arasında pişirmeniz gerekir. Seçim size kalmış, afiyet olsun.

Zeytinyağlı portakallı pırasa yemeğini lastik (termo marka) contalı klasik düdüklü tencerede pişirdim. Çoğu zaman 10 dakikada pişirdiğim pırasayı bu sefer 8 dakikada pişirdim.

Ön Hazırlık:
Pırasa temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Ardından istenilen irilikte ve şekilde doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Havuç soyulacak ve halka doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. 1 su bardağı portakal suyu hazır edilecek.

portakallı pırasa

Maharetini Göster :
Düdüklüye 7 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, pırasa ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından pirinç, 1 su bardağı portakal suyu, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün markasına göre) üstteki ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Fışlamaya (ilk düdük sesi) başladığında ocak düğmesi sol tarafa tamamen çevrilerek ocak kısılacak. Ardından saate bakılacak. Tam 8 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com