Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

sebzeli arpa şehriye pilavı

sebzeli arpa şehriye pilavı
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
2 Su Bardağı Arpa Şehriye
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (50 gr.)
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı (30 gr.)
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Kırmızı Kapya Biberi
1 Adet Yeşil Köy Biberi
Yarım Dolmalık Kabak
Yarım Parça Havuç
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Sebzeli arpa şehriye pilavı yapımında domates, kırmızı kapya biberi, köy biberi, dolmalık (sakız) kabak ve havuç kullandım. Domatesi rendeledim. Dolmalık kabağın içini boşalttım rendeledim. Havucu soydum, rendeledim.  Kapya ve köy biberinin çekirdeklerini çıkardım, ortadan ikiye böldüm. Böldüğüm her parçayı uzunlamasına üçe böldüm ve küp şeklinde doğradım. Kullandığım toplam sebze miktarı 300 gr. geldi. Sebzeli arpa şehriye pilavım denemeye değer, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Domates rendelenecek. Kırmızı ve yeşil biber küp doğranacak. Havuç soyulacak ve rendelenecek. Kabağın içi çıkarılacak ve rendelenecek. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

arpa şehriye pilavı

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine arpa şehriye ilave edilecek ve rengi dönene kadar kavrulacak. Peşinden havuç, kabak, kapya biberi, yeşil biber ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından 3 su baradağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir kez fokur fokur kaynatılacak. Peşinden tencere kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde sebzeli arpa şehriye pilavı hazır. Pilavı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com