Kategoriler
Köfte Tarifleri

peri peri soslu köfte yapımı

peri peri soslu köfte yapımı
Peri Peri Soslu Köfte Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Köftelik Dana Kıyması
4 Yemek Kaşığı Peri Peri Sos 120 gr.
2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı 20 gr.
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Peri peri sos (piri piri sos) ile yapılan köftenin yapımı ve tadı bir başka güzel. Bir kez, piri piri sosu hazırladıktan sonra; sos’un kullanacağı yemekleri yapmak çok kolay. Bizler, piri piri sosu ihtiyacımız ölçüsünde hazırlar, üzerini kapatır ve buzdolabında saklarız. Bu köfteyi, iki hafta öncesi hazırladığımız piri piri sosla yaptık. Sos buzdolabında kaldığı sürece bozulmaz ve tadında da değişim olmaz.

Kıymayı dana döş etinden çektirirseniz, köfteniz lezzetli olur. Yaptığınız köfteyi istediğiniz pişirme aleti üzerinde pişirebilirsiniz. Biz, döküm ızgara aletini tercih ettik ve yaptığımız köftenin yarısını 5 dakikada pişirdik. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Peri peri sos buradaki tarifine uygun olarak hazırlanacak. Ekmek kırıntısı ise, buradaki tarife göre hazırlancak.

peri peri sosperi peri soslu köfte yapımı 2

peri peri soslu köfte harcıperi peri soslu köfte yapımı 1

peri peri soslu köfteperi peri soslu köfte

Maharetini Göster:
Bir kap içine köftelik dana kıyması, 4 yemek kaşığı peri peri sos, 2 yemek kaşığı tepelice doldurulmuş ekmek kırıntısı, 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş kimyon, 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından iç harç tek beze yapılacak, üzeri kapatılacak ve 30 dakika buzdolabında dinlendirilecek. Süre bitiminde dolaptan alınacak, istenilen irilikte köfte yapılacak. Peşinden döküm ızgara ocağın büyük gözü üzerine konulacak. Ocak yakılacak ve orta ateşin bir tık üzerine ayarlanacak. Izgara kızgın hale geldiğinde, üzeri zeytinyağı ile yağlanacak ve köfteler dizilecek. Köftelerin bir yüzü kızardığında diğer yüzü döndürülecek. Toplam 5 dakika bitiminde köfteler servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com