Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

hindi sote tarifi

hindi sote
Hindi Sote Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri :
300 gr. Hindi Budu Kuşbaşı
3 yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet orta Boy Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Domatesli hindi sote yemeğini hindi budunun derisini çıkarıp, kuşbaşı doğrayarak yaptım. Verdiğim malzemelerle, istediğiniz miktarda hindi budu kullanarak, hindi sote yemeğini yapabilirsiniz. Bu yemek, ocağın en büyük gözü üzerinde ve en düşük ısı ile 45 dakikada yumuşacık pişirilmiştir. Kaynar su ölçümünde 200 ml. kapasiteli su bardağı kullanılmıştır.

Ön Hazırlık:
Soğan, sarımsak, domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sivri biber halka doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

hindi sote 1

Maharetini Göster :
Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından kuşbaşı hindi eti ilave edilecek ve normal ısıda, et bıraktığı suyunu çekinceye kadar kavrulacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, salça, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 45 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi yemeğin tuz’unu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com