Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

soğan turşusu

soğan turşusu
Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Kırmızı Soğan (300 gr.)
2 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Soğan turşusu, yabancı mutfaklarda sıklıkla kullanılan bir garnitür çeşitidir. Ne var ki; baharatları aşırı kullandıklarından dolayı, yabancıların yapmış olduğu soğan turşusu bizlerin damak tadına uymaz. Soğan turşusu tarifimi bizlerin damak zevkine göre yaptım. Soğan turşusu her soğan çeşitinden yapılabilir. Mor soğan çeşiti değil, kırmızı soğan çeşitinden yapılan soğan turşusunun tadına doyum olmaz. Hazırlanan soğan turşusu bir saat içerisinde yenilsede, dolapta 24 saat bekletildikten sonra kullanılırsa tadının doruğuna ulaşır. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kırmızı soğan iki başından kesilecek ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Üst kuru kabuğu ve uygun olmayan soğan kabuğu sıyrılıp, atılacak. Temizlenmiş her parça yarım ay şeklinde 1 – 1.5 mm. kalınlıkta dilimlenecek. Ardından soğan dilimleri katlarından ayrılacak ve bir kaba konulacak.

Soğan Turşusu Ne İşe Yarar:
Soğan turşusu, soğanın çiğ olarak kullanıldığı bütün yemek çeşitlerinin yapımıda kullanılır. Soğan turşusu sandviç, dürüm, ekmek arası yiyecekler hazırlamada ve et, balık, tavuk etleriyle yapılan bütün yemek çeşitlerinin yanında garnitür olarak kullanılır. Fasulye piyazı ve salata çeşitlerinde kullanılan soğan turşusu yemeğin lezzetini ikiye katlar.

Kırmızı Soğankırmızı soğan

Maharetini Göster:
Cam, seramik veya çelik bir kap içine yarım ay şeklinde doğranmış ve katlarından ayrılmış soğan dilimleri konulacak. Üzerine toz şeker, tuz, sirke serpilecek ve bir güzel karıştırılacak. Ardından kabın üzeri streç film veya kapağı ile kapatılacak. Kapatılan soğan turşusu kabı en az bir saat süre ile buzdolabında dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com