Kategoriler
Meze Tarifleri Sakatat Yemekleri

kuşbaşı dana ciğeri kızartması

dana ciğeri kızartması
Kuşbaşı Dana Ciğeri Kızartması Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Dana Ciğeri
1 Yemek Kaşığı Silme Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Toz Biber
1 Su Bardağı Un
Ayçiçeği Yağı
Tuz

Ön Söz:
Kuşbaşı dana ciğeri kızartması derin yağ içinde yapılır. Doğranmış ciğer, arzu edilen her çeşit kızartma yağı ile kızartılır. Önemli olan, ciğeri kızartırken yüksek ısı kullanılmamasıdır. Yüksek ısı yağı fazla derecede ısıtacağından, ciğeri yakar veya kurutur. Kızartılan ciğerin sert olmaması, sulu ve yumuşacık olması gerekir. Böyle bir ciğer ancak orta ısıda kızartılabilir. Tek seferde doğranmış ciğeri kızartmak en idealidir. Bu nedenle kızgın yağ içine atılan ciğerin fazlalığı, yağın ısısını düşürecektir. Bu esnada, ciğer fokurdayıncaya kadar ocak ısısını yükseltmek gerekir. Ciğer fokurdadıktan sonra, ocak ısı ayarı orta ısıya düşürülmelidir. Afiyet olsun.

Ciğeri kasapta doğratmayıp kendiniz doğramak isterseniz, ciğeri en az 1.5-2 cm. boyutunda küp olarak doğramalısınız.

Ön Hazırlık:
Zarı alınmış ciğer, orta irilikte kuşbaşı doğranacak ve kağıt havlu ile kanı alınacak. Üzerine pul biber, toz biber serpilecek ve karıştırılacak. Ardından tel süzgece konulacak, üzerine un ilave edilecek ve karıştırılacak.

zarı soyulmuş dana ciğeri
dana ciğeri

Maharetini göster:
Tencereye ayçiçeği yağı konulacak ve normal ısı ayrında ısıtılacak. Yağ kızgın hale geldiğinde, üzerine una bulanmış ciğer ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere karışitırılacak ve ciğer 3 dakika kavrulacak ve ocaktan alınacak. Ciğere şimdi tuz ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com