Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri Düdüklü Tencere Yemekleri

kolay basmati pilav tarifi

kolay basmati pilavi 1
Evde kolay basmati pilav tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Basmati Pirinç (320 gr.)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (50 gr.)
3 Su Bardağı Kaynar Et Suyu (600 ml.)
2 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Evde basmati pirinç pilavı yapmanın en kolay yolu pilav pişirme makinesi veya düdüklü tenceredir. Basmati kullananlar bilirler; yumuşacık basmati pilavı pişirmek çok zordur. Evinizde klasik düdüklü tencereniz varsa eğer; tarifimizi kullanarak yumuşacık basmati pirinç pilavı yapabilirsiniz. Pilavda kullanacağınız yağ miktarını alışkanlıklarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. Pilavınızı et suyu veya sade su kullanarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir kap içine 2 su bardağı basmati pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz, üzerini 2-3 parmak ölçüsünde kapatacak miktarda çeşme suyu konulacak ve karıştırılacak. Pirinç kap içinde 30 dakika bekletilecek. Süre bitiminde süzülecek ve musluk altında berrak suyu çıkıncaya kadar suyu değiştirilerek yıkanacak.

kolay basmati pilavi 2

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı, tereyağı, 3 su bardağı et suyu, 2 su bardağı ıslatılmış basmati pirinç, 2 tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınacak ve musluk suyu altında soğutulup açılacak. Pilav bir kez karıştırılacak, düdüklü kapatılacak ve 20 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com