Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

tulumba tatlısı tarifi

tulumba tatlısı yapımı
Tulumba Tatlısı Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Un (120 gr.)
1 Su Bardağı Soğuk Su (200 gr.)
2 Adet Yumurta (120 gr.)
3 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
Bir Fiske Tuz
2 Su bardağı Kızartma Yağı

Şerbet Malzemesi:
400 gr. Toz şeker
400 gr. Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Ön Söz:
Evde tulumba tatlısı yapımı, gerekli malzemeleri bir araya getirdikten sonra çok kolay. Tarifime uyarak dışı kıtır, içi yumuşacık ve bir o kadar lezzetli tulumba tatlısını yapabilirsiniz. Tulumba tatlısı yapımında en fazla sabır isteyen kısmı, hamurun yağ içinde kızartılmasıdır. Evde yenilebilir tulumba tatlısı yapımının sırrıda, tulumba tatlısının kızartılmasıyle ilgilidir.

Bilgi Notu:
Verdiğim malzemelerin katlarını alarak ihtiyacınız kadar tulumba tatlısı yapabilirsiniz. Yaptığınız tulumba tatlısı çoğu pastanelerin tulumba tatlılarından daha da lezzetli olur.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 400 gr. toz şeker, 400 gr. soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilecek. Ocak ısısı en düşük ısı konumunda 15 dakika kaynatılacak, ocaktan alınacak ve soğutulacak.

Hamurun Hazırlanması:
Tencereye 200 gr. soğuk su, 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, bir fiske tuz konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Ardından azar azar un ilave edilecek ve kaşık yardımıyla pürüzsüz hamur yapılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve hamur karıştırılarak 5 dakika pişirilecek. Süre bitiminde hamur ocaktan alınacak ve soğutulacak. Ardından oda sıcaklığında 2 yumurta ilave edilecek ve hamur homojen bir şekilde yoğurulacak.

Hamur Pişirilmiştulumba tatlısı hamuru

Hamur’a Yumurta Kırılmıştulumba tatlısı yumurtası

Hamur Yoğurulmuşyumurtalı tulumba tatlısı hamuru

Tulumba Tatlısı Kızartılıyortulumba tatlısı kızartması

Maharetini Göster:
Hazırlanmış tulumba tatlısı hamuru, ucuna yıldız uç takılmış krema sıkma torbasına doldurulacak. Kızartma yağı ocağın en büyük gözüne konulacak ve hafif ılıtılacak. Ardından ocak ayarı en düşük ısı konumuna getirilecek. Sıkma torbası ile yağ içine istenilen uzunlukta hamur sıkılacak ve bıçak yardımıyla kesilecek. Hamur altın rengini alıncaya kadar, maşa ile döndürülerek kızartılacak. Peşinden kızarmış tulumba tatlısı soğuk şerbet içine atılacak ve en az 5 dakika bekletildikten sonra çıkartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com