Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri Pirinç Pilavı Tarifleri

pilav pişirme makinesi

pilav pisirme makinesi 1
Pilav pişirme makinesi nasıl kullanılır Philips model HD3030 pilav pişirici ile basmati pirinç pilavı nasıl yapılır?
Malzemeleri:
2 Ölçek Basmati Pirinç (makinenin ölçeği)
50 gr. Tereyağı
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (40 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz (12 gr.)
3 Ölçek Kaynar Su

Ön Söz:
Philips marka (model HD3030) pilav pişirici ile bazen pilav yaparız. Pişiricinin tarifine uyarak yaptığımız pilav, kuru olur ve damak tadımıza uymaz. Deneme yanılma yöntemi ile damak tadımıza uyan pilavı yapmayı başardık ve şimdilerde bulduğumuz iki yöntemle pilav pişiriciyi sorunsuz olarak kullanıyoruz. Tarifimiz pilav pişiriciyi doğrudan kullanarak yaptığımız basmati pilav ile ilgilidir. Pişiricide ikinci pilav pişirme yöntemimiz ise, pilavı farklı malzemelerle nasıl pişirileceği ile ilgilidir. Zamanla bu yöntemle yaptığımız pilav tariflerini sizlerle paylaşırız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir kap içine 2 su bardağı çeşme suyu, 2 su bardağı kaynar su, 2 ölçek basmati pirinç, 1 çay kaşığı tuz konulacak, karıştırılacak ve 30 dakika bekletilecek. Süre bitiminde pirinç süzülecek ve musluk altında berrak suyu çıkıncaya kadar 4-5 kez suyu değiştirilerek yıkanacak.

Philips (model HD3030) pilav pişirici

pilav pisirme makinesi 2

aletin plastik ölçü kabı ve kaşıkları
pilav pisirme makinesi 3

Maharetini Göster:
Pilav pişirici makinesinin tenceresine 2 ölçek sıcak su içinde yarım saat dinlendirilmiş ve süzülmüş basmati pirinç, 50 gr. tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 ölçek kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından makinenin kapağı kapatılacak ve standard cook düğmesine basılacak. Makine pilavı pişirdikten sonra sizleri sesli olarak uyaracaktır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com