Kategoriler
Pastane Tarifleri

klasik kakaolu kek

klasik kakaolu kek
Klasik Kakaolu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
3 Adet Yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ayçiçeği Yağı
1 Su Bardağı Süt (200 ml)
3 Yemek Kaşığı Kakao Tozu (tepeli)
2.5 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Ön Söz:
Klasik kakaolu kek yapımında, malzemeleri ölçerken 200 ml. lik su bardağı kullandım. Üç yemek kaşı kakao tozunu ölçerken, herbir kaşığı tepelice doldurdum. Yanlış bilinenin aksine, kabartma tozunu kuru malzemelerle karıştırdım ve mikserle çırptım. Keki iyi pişmiş sevdiğim için, fırında 175°C derece’de 45 dakika pişirdim. Ardından, kürdan daldırma testi yaparak keki fırından aldım ve tel ızgara üzerinde soğuttum.

Ön Hazırlık:
Kek kalıbının içi margarinle yağlanacak. Bir kase içine tel süzgeç konulacak. Süzgeç içerisine un, vanilya, kakao tozu ve kabartma tozu konulacak ve spatula ile karıştırılacak.

klasik kakaolu kek 1

Maharetini göster:
Karıştırma kabı içerisine yumurta kırılacak, toz şeker konulacak ve mikserle beyazlaşıncaya kadar (yüksek hızda) çırpılacak. Üzerine sıra ile süt, ayçiçekyağı ilave edilecek ve çırpılacak Ardından, önceden hazırlanan un ilave edilecek ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılacak. Hazırlanan kakaolu kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına boşaltılacak ve önceden 175°C derece’ye ıstılmış fırına (turbo alttan 2. raf) sürülecek ve 45 dakika süre ile pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com