Kategoriler
Pastane Tarifleri

havuçlu kek

havuçlu kek
Havuçlu Kek Tariflerinden Memnun Olmayanlar İçin, Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeleri:
3 Adet Yumurta (65×3= 195 gr.)
1.5 Su Bardağı Toz Şeker (250 gr.)
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı (85 gr.)
2 Su Bardağı Un (220 gr. söke geleneksel un)
2 Su Bardağı Havuç (150 gr.)
1 Su Bardağı Ceviz İçi (iri kıyım)
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın (tepeli)
1 Paket Hamur Kabartma Tozu (10 gr.)

Ön Söz:
Kalsik Tatlar bundan böyle arada bir, kek tarifi verecek. Yayınlanacak olan kek tarifleri, yemek kategorileri içerisinde çeşit olsun diye verilmeyecek. Kendi damak tadıma uyan, beğendiğim kek çeşitlerini, sitede arşivleyip sizlerle paylaşacağım. Kek malzeme ölçülerini alırken, yemek yaparken ölçü aldığım 200 ml. su bardağı, 100 ml. çay bardağı ve standart kaşıklarla yapacağım. Malzeme miktarlarını gerektikçe gram olarakta vereceğim. Umarım, kek tariflerimi dener ve beğenirsiniz.

Ön Hazırlık:
150 gr. ağırlığında havuç soyulacak ve rendenin iri gözünde rendelenecek. Ceviz içi bıçakla irice kıyılacak ve bir kap içerisinde, havuçla birlikte karıştırılacak. Bir kap içerisine un elenecek. Üzerine bir çay kaşığı tepelice doldurulmuş toz tarçın ve 1 paket hamur kabartma tozu konulacak ve karıştırılacak. Kek kalıbı içerisi margarinle yağlanacak ve fırın 175°C derece’ye önceden ısıtılacak.

havuçlu kek 1

Maharetini göster:
Karıştırma kabı içerisine yumurta kırılacak, toz şeker konulacak ve mikserle beyazlaşıncaya kadar (yüksek hızda) çırpılacak. Üzerine ayçiçeği yağı ilave edilecek ve yüksek hızda çırpılacak. Ardından, önceden hazırlanan un ilave edilecek ve mikserin düşük hızında çırpılacak. Peşi sıra; ceviz içi ve havuç karışımı ilave edilecek, spatula ile karıştırılacak. Hazırlanan havuçlu cevizli tarçınlı kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına boşaltılacak ve önceden 175°C derece’ye ıstılmış fırına (turbo alttan 2. raf) sürülecek ve 40 dakika süre ile pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com