Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Deniz Ürünleri Tarifleri

kağıtta diyet balık

kagitta balik 1
Yağlı Kağıtta Diyet Balık Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
200 gr. Karadeniz Hamsi (temizlenmiş)
1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Domates (buzluktan)
1 Tutam Maydanoz
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
1 Dilim Limon
Yağlı Fırın Kağıtı
28 cm. Çapında Kapaklı Tava veya Tencere

Ön Söz:
Yağlı kağıtta diyet balık tarifimiz tek kişilik olarak hazırlandı. Tarifimizde diyetimize uygun olan, omega-3 yağ asitleri yönünden zengin olan karadeniz hamsisi kullanıldı. Sağlıklı beslenenler, fazla kilolarından kurtulmak için diyet yapanlar ya da beslenme şeklini değiştirerek ketojenik beslenenler kalori hesabınızı yapın ve tarifimdeki malzeme miktarlarıyle oynayarak ocak üzerinde yağlı kağıtta balık tarifimizi yapın. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan piyaz, maydanoz ince doğranacak ve kaseye konulacak. Üzerine 2 yemek kaşığı rendelenmiş domates, birer çay kaşığı silme doldurulmuş karabiber, pul biber ve bir fiske kaya tuzu serpilip karıştırılacak. Hamsi 1 çay kaşığı kaya tuzu ile karıştırılacak. Yağlı fırın kağıtı, kullanılacak tava ya da tencere boyutuna uygun bir şekilde hazırlanacak. Limon dilimi hazırlanacak.

hamsi kağıtın ortasına dizilmiş
kagitta balik 2

kağıt kapatılmış, tava tabanına kıvrılmış
kagitta balik 3

hamsi kısık ateşte 20 dakika pişirilmiş
kagitta balik 4

Maharetini göster:
Tava veya tencerenin orta yerine önceden hazırlanmış yağlı kağıt yerleştirilecek. Üzerine hamsiler uygun bir şekilde dizilecek. Hamsilerin üzerine hazırlanan sebze karışımı yayılacak ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirilecek. En son, 1 dilim limon konulacak ve kağıt kapatılacak. Tava veya tencere ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak ve yüksek ısıda ısıtılacak. Tava 2 dakika fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Peşinden ocak gaz ayarı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve saate bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com