Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Dolma Tarifleri

ketojenik kabak dolması

keto kabak dolmasi 1
Ketojenik Kabak Dolması, kıymalı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
3 Adet Yeşil Kabak (750 gr.)
120 gr. Dana Kıyması
1 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı (iç harç için)
2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı (dolmanın suyu için)
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası
120 gr. Rondodan Geçirilmiş Brokoli
1 Adet Kuru Soğan (60 gr.)
50 gr. Rendelenmiş Domates
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tepelice Dolu tuz (iç harç için)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)
1 Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Ketojenik kabak dolması tarifini kıyma ve brokoli ile hazırladık. Dolma içinde kullandığımız soğan ve domatesi rendeledikten sonra, bez içine koyduk ve suyunu sıktık. Çıkan suyu dolmanın suyunu verirken, kalan posayı dolma iç harcında kullandık. Sebebi ise, soğan ve domatesi iç harca sıkmadan koymuş olsaydık, malzemeler pişerken suyunu bırakacağından dolma içinde boşluk oluşacaktı. Mesele tamamen bu, başka sebebi yoktur. Her bir kabak parçasına 20 gr. kıyma, 20 gr. brokoli, 7 gr. soğan ve domates posası kullandık. Sitede yayınlanan tariflerle kendimize yemek yaptığımız için, gözkararı diye bir ölçü kullanmayız. Hele ki, ketojenik beslenen biri olarak kalori ve makrolara dikkat etmemiz çok önemli. Her çeşit diyet yapanlar, keto kabak dolmasını gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Pirinç ve bulgurla yapılan kabak dolmasını bu tarif kesinlikle aratmaz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabak üzeri çatal veya oyma bıçağının tırtıklı tarafı ile kazınacak, uçları kesilecek, ikiye bölünecek ve içleri boşaltılacak. Soğan rendelenecek. Maydanoz, sarımsak doğranacak. Rendelenmiş soğan ve domates bez içine konulacak, suyu sıkılacak. Çıkan su, posa ayrı kaplara konulacak ve yemekte kullanılacak.

Dolma İç Harcının Hazırlanması:
Bir kap içine rondodan geçirilmiş brokoli, kıyma, maydanoz, soğan ve domates posası, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, birer çay kaşığı domates ve biber salçası, bir diş doğranmış sarımsak, birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kuru nane, 1 çay kaşığı tepelice kaya tuzu konulacak ve karıştırılacak.

Dolma Suyunun Hazırlanması:
Soğan ve domates suyu üzerine sıcak su ilave edilerek, 1 su bardağı (200 ml.) ölçüsüne tamamlanacak ve bir kaseye konulacak. Üzerine 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı silme kaya tuzu konulacak ve karıştırılacak.

keto kabak dolması iç harcı
keto kabak dolmasi 2

kabak doldurulmuş, tencerede
keto kabak dolmasi 3

dolma 35 dakikada kısık ateşte pişmiş
keto kabak dolmasi 4

Maharetini Göster:
İçi boşaltılmış kabak parçaları iç harç ile silme doldurulacak. Ardından tencereye dizilecek. Üzerine hazırlanan dolma suyu ilave edilecek ve 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. 35 dakika bitiminde ketojenik kabak dolması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com