Kategoriler
Dolma Tarifleri Sebze Yemekleri

kabak dolması

kabak dolması
Kıymalı Pirinçli Kabak Dolması Tarifi, Dolma İçi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
8 Adet Sakız Kabağı
200 gr. Dana Kıyması
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Soğan
2 Adet Domates
1 Su Bardağı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası (iç için)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (dolmanın suyu için)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tepeli Tuz (iç için)
1 Çay Kaşığı Tuz (dolmanın suyu için)
2 Su Bardağı Kaynar Su
1/4 Demet Maydanoz
1/4 Demet Dereotu
Tencere 22 cm.

Ön Hazırlık:
Kabak üzeri çatal veya oyma bıçağının tırtıklı tarafı ile kazınacak, uçları kesilecek, ikiye bölünecek ve içleri boşaltılacak. Bir kap içine yeterli miktarda su, 1 yemek kaşığı tuz, kabak parçaları konulacak ve karıştırılacak. Kabak parçaları bu su içinde dinlendirilecek. Kabak doldurulurken sadece suyu süzülecek, yıkanmayacak. Domatesin bir tanesi ve soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz ve dereotu kıyılacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek.

Kıymalı İç Harcın Hazırlanması:
Bir kap içine kıyma, soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, domates, salça, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane, maydanoz, dereotu konulacak ve bir güzel karıştırılacak. Harçın tuzu karar hale getirilecek. Üzerine pirinç ilave edilecek ve tekrar karıştırılacak.

etli kabak dolması hazırlandıkabak dolması 1

etli (kıymalı) kabak dolması pişti servise hazırkıymalı kabak dolması

Maharetini Göster:
Kabak parçalarının ağız kısmında 1 cm. boşluk bırakılacak şekilde doldurulacak ve birer parça domates ile kapatılacak. Ardından tencereye dizilecek. 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 40 dakika bitiminde kıymalı kabak dolması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com