Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Deniz Ürünleri Tarifleri

ketojenik diyette balık

keto balik 1
Ketojenik Diyette Balık, Keto Balık Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
200 gr. Temizlenmiş Sardalya
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Buğday Kepeği
1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
26 cm. Kızartma Tavası

Ön Söz:
Ketojenik beslenme yönteminde protein çok önemlidir. Protein içeren diğer gıdalar yanında, günlük protein ihtiyacımızı balık tüketerekte karşılarız. Balık, sebze ve et kızartması günlük beslenmemiz için çoğu insan tarafından sağlıklı görülmeyebilir. Ne var ki, günlük hayat söylenilen ideal sözlerle uyumlu gitmez. Hayatında bir kez olsun balık, et, sebze kızartmamış birilerinin söylediği söz boşunadır. Tavada kızartma yaparken yağın dumanını çıkaracak şekilde ısı kullanmaz, malzemeleri yakmazsanız sorun yok. Şu bilinmelidir ki, yapılan bütün yemeklerin başlangıcı, yağ ile kızartılarak başlar. Sonrası hikaye.. Tariflerimizde keto veya ketojenik geçen her tarifle, üç ayı aşkın bir süredir besleniyorum. Bugün kas erimesiz, 26 kilo verdim ve ideal kiloma ulaşıncaya kadar, ketojenik beslenmeye tek öğün devam edeceğim.

Ön Hazırlık:
Temizlenmiş, yıkanmış ve süzülmüş sardalyaların üzerine tuz serpilecek. Ardından buğday kepeğine her iki yüzü bulanacak ve bir kaba alınacak.

sardalya buğday kepeğine bulanmış
keto balik 2

sardalya kızartılmış servise hazır
keto balik 3

Maharetini Göster:
Tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ısı ile yüksek ısı aralığında ısıtılacak. Kızartma yağı ısındığında üzerine bir fiske buğday kepeği serpilecek ve yağın kızgınlık kontrolü yapılacak. Kepek köpürmeye başladığında yağın ısısı balık kızartmaya uygundur. Bu aşamada sardalya tavaya dizilecek. Ardından sardalyalar ikişer dakika aralıklarla döndürülerek, istenilen çıtırlıkta kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com