Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

5 dakikada gurme yeşil mercimek yemeği tarifi

gurme yeşil mercimek
5 Dakikada Gurme Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
60 gr. Tereyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Bizim ailede çoğu zaman, yeşil mercimek yemeği bu tarifle pişer. Düdüklü tencerede yeşil mercimek, orta ateşte pişirilirse; çoğu tanelerin şekli bozulur. Fakat; orta ateşte pişirilen mercimek yemeği, fazlasıyle lezzetli olur. Mercimeğin görüntüsüne önem vermezseniz eğer, yeşil mercimeği düdüklü tencerede orta ateşte pişirin derim. Düdüklüde yeşil mercimek yemeği, orta ateşte 5 dakikada pişer. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yemekte, tereyağı yerine 6 yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Tencereye yeşil mercimek ve üzerini kapatacak miktarda soğuk çeşme suyu konulacak ve 4 saat ıslatılacak. Süre bitiminde süzülecek ve yemekte doğrudan kullanılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

düdüklüde yeşil mercimek

Maharetini Göster:
Düdüklüye tereyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından yeşil mercimek, 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü kaynamaya başladığında kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başladığında üstteki ağırlık takılacak veya sürgü indirilecek. Fışlamaya başladığında saate bakılacak ve not edilecek. Yeşil mercimek orta ateşte 5 dakika pişirilecek ve ocaktan alınacak, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com