Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Çorba Tarifleri Deniz Ürünleri Tarifleri

hamsi çorbası

hamsi corbasi 1
Unsuz Terbiyeli Hamsi Çorbası Tarifi, Nasıl Olur, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
300 gr. Karadeniz Hamsisi
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
20 gr. Tereyağı
1 Adet Küçük Kuru Soğan (50 gr.)
1 Diş Sarımsak
50 gr. Rendelenmiş Domates (buzluktan çıkardım)
30 gr. Yeşil Kırmızı Kapya Biber
4 Su Bardağı Kaynar Su (800 ml.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz

Terbiye Malzemeleri:
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu (yarım limon)
1 Adet Yumurta Sarısı

Ön Söz:
Diyetle birlikte aklıma gelmeyecek olan tarifleri hazırlıyorum. Bu tariflerden biri de, hamsi çorbası. Çoğu insan hamsiden çorba olur mu? der. Balık çorbaları genellikle pahalı balıklardan yapıldığı için, onlarda haklı. Son üç aydır, aralıklı oruç ile ketojenik beslenmeyi birlikte yürütüp günde tek öğün beslendiğim için; günlük gıda alımıma çok dikkat etmem gerekiyor. Bunlardan biri de, omega 3 vitamini. Omega 3 en fazla doğal beslenen somon, hamsi ve sardalyada bulunur. Bizim ulaşabileceğimiz omega 3 kaynağı hamsi ve sardalya olduğundan bu nedenle hamsinin çorbasını yaptım. Çorbanın terbiyesinde, diyetimde un ve unlu mamüller yasak olduğundan kullanmadım. Çorbayı yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye ettim. Tarifime uyarsanız, ağız tadıyle balık çorbası içmiş olursunuz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Hamsi temizlenecek, kılçığı çıkarılacak, yıkanacak ve süzülecek. Peşinden 2 cm. irilikte doğranacak. Kuru soğan, sarımsak rendelenecek. Kapya biberler küçük kare şeklinde doğranacak. Maydanoz doğranacak ve kaynar su hazır edilecek.

Terbiyenin Hazırlanması:
Uygun bir kasede 1 adet yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı limon suyu çırpılacak.

hamsi corbasi 2

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapaya biber, rendelenmiş domates konulacak ve orta ateşte kavrulacak. Ardından tencereye 4 su bardağı kaynar su, hamsi, karabiber, pul biber, kuru nane, kimyon ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde tencereden bir kepçe su alınacak ve terbiye ile karıştırılacak. Terbiye tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine maydanoz ilave edilecek ve tencere bir taşım kaynatılacak, ocakatan alınacak. Şimdi çorbanın tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com