Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Köfte Tarifleri

ketojenik çiğ köfte

keto etli cig kofte
Ketojenik Çiğ Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
100 gr. Dana Kıyması
150 gr. Ayıklanmış Karnabahar Çiçeği
50 gr. Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası (5 gr.)
10 gr. Pul Biber veya İsot
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Silme (kaya tuzu)
1 Adet Taze Soğan
1 Tutam Maydanoz
4 Yaprak Taze Nane

Ön Söz:
Ketojenik çiğ köfte tarifimi, ketojenik beslenme yöntemiyle beslenenler ve diyet yapanlar için hazırladım. Verdiğim malzemeler tek kişiye yetecek miktardadır. Malzemelerin katlarını alarak, ihtiyacınız ölçüsünde çiğ köfte yapabilirsiniz. Önemli olan, tarifimdeki ayrıntılara dikkat ederek çiğ köfte malzemelerini hazırlamanızdır. Bu tarifi kullanarak bulgurlu çiğ köfteyi aratmayacak kalitede keto çiğ köftenizi sofranıza koymuş olursunuz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Rendenin ince gözünden önce sarımsağı, peşinden soğanı rendeleyin. Rendelediğiniz sarımsak ve soğanı birlikte tel süzgece koyun. Ardından parmaklarınızı kulanarak sularını bırakması için mıncıklayın. Çıkan suyu atın, kalan posayı bir kaba alın. Ya da, sarımsak ve soğan rendesini bir beze koyun, sıkın. Kalan posayı çiğ köfte yapımında kullanın.

Karnabaharın Hazırlanması:
Karnabahar çiçeklerini koçanından tek tek ayırın. Her karnabahar çiçeğinin gövdesini çiçeklere yakın olacak şekilde kesin ve atın. Burada bütün mesele, karnabahar çiçeklerinden olabildiğince suyu uzaklaştırmaktır. Bu işlemden sonra, karnabhar çiçeklerini rondoya koyun ve aralıklı çekerek karnabaharı bulgur iriliğine gelecek şekilde parçalayın. Parçaladığınız karnabaharı teflon tavaya alın ve orta ateşte karıştırarak taneleşinceye kadar kavurun. Kavurma işleminden sonra; pul biber, karabiber, kimyonu ilave edin ve karıştırın. Ardından malzemeleri soğuması için 1 saat bekletin.

karnabahar çiçekleri hazırlanmış
karnabahar 1

çiçekler rondodan geçirilmiş ve tavaya konmuş
karnabahar 2

çiçekler kavrulmuş, soğumaya bırakılmış
karnabahar 3

köfte yoğurulmuş ve sıkılmayı bekliyor
keto etli cig kofte 4

Maharetini Göster:
Yoğurma kabı içine kıyma, domates salçası, biber salçası, soğan ve sarımsağın posasını, tuzu koyun parmaklarınızla karıştırın. Peşinden soğumuş karnabaharı ilave edin ve tek elle 3-4 dakika yoğurun. En son üzerine yemeklik doğranmış taze soğan, maydanoz, taze naneyi ilave edin ve karıştırın. Köfteyi top yapın, elinizi ıslayarak toptan parçalar koparın ve sıkarak köfte şekli verin. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com