Kategoriler
Sakatat Yemekleri

klasik tatlar kuzu kelle

klasik tatlar kuzu kelle
Klasik Tatlar Kuzu Kelle Tarifi, Nasıl Yapılır, Olur, Pişirilir
Malzemeleri:
1 Adet Kuzu Kelle
4 Litre Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Fırın Tepsisi
Alüminyum Folyo
8 Su Bardağı Kaynar Su (1.6 Litre)

Ön Söz:
Klasik Tatlar kuzu kelle tarifi, kendi çalışmamın sonucu oluşturduğum şahsıma ait tariftir. İnternette, evde fırında kelle nasıl yapılır sorusuna yanıt verecek bir tarif yok. Nette, sakatat yemeklerine ait revaçta olan tarifler, benim tariflerimdir. Öncesinde, fırında kuzu kelle diye bir tarif yayınladım. Fakat, tarifimde kelecilerin yaptığı kelle tat ve lezzetine ulaşamdım. Çok çalıştım ve bu tarifi ortaya çıkardım. Tarifim on numara beş yıldızdır, deneyin Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kellenin beyin kısmı yarılmış ve burnu’nun ön kısmı koparılmış olacak. Kelle güzelce yıkanacak ve süzülecek.

kelle’nin ön haşlaması yapılıyortencerede kuzu kelle

Kelle’nin Ön Haşlaması’nın Yapılması:
Tencere içine kuzu kellesi, 1 yemek kaşığı tuz ve 4 litre soğuk su konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Tencerenin yüzeyinde biriken köpükler alınacak ve atılacak. Ardından, tencerenin kapağı kapatılacak ve en düşük ısı ayarında kelle 5 dakika haşlanacak. Süre bitiminde kelle tencereden alınacak ve ön haşlama suyu kullanılmayacak.

kuzu kelle tepsiye konmuş ve alüminyum folyo ile kapatılmışfırında kuzu kelle

Kelle’nin dil görünümükuzu kelle fırın

Fırında kuzu kelleklasik kuzu kelle

Maharetini Göster:
Kuzu kellesi fırın tepsisi içine yatay konumda yatırılacak. Üzerine 5 su bardağıkaynar su konulacak ve tepsi alüminyum folyo ile tamamen kapatılacak. Tepsi, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 1 saat pişirilecek. Sürenin bitiminde tepsi fırından alınacak, kelle diğer yüzü üzerine yatırılacak, 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve folyo ile tekrar kapatılıp fırına sürülecek ve 1 saat daha tekrar pişirilecek. Sürenin bitiminde tepsi fırından alınacak, kelle çenesi üzerine oturtulacak ve açık (folyosuz) olarak fırına sürülecek. 30 dakika bitiminde kızarmış kelle fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com