Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri

keto mıhlama tarifi

keto mihlama
Keto Mıhlama Tarifi: Tarifimi, keto yemekleri arasında çeşit olsun diye hazırlamadım. Ketojenik beslenmede rastlanan bir numaralı sorunu bu tarif % 100 çözer ve çok memnun kalır, diyetinize zorlanmadan devam edersiniz.
Malzemeleri:
1 Yemek Kaşığı İnce Çekilmiş Buğday Kepeği (15 gr.)
20 gr. Köy Tereyağı
2 Dilim Yağlı Taze Kaşar Peyniri (40 gr.)
8 Yemek Kaşığı Dolusu Sıcak Su (80 ml.)
1 Çay Kaşığı Silme Kaya Tuzu

Ön Söz:
Ketojenik beslenmeye başladıktan üç gün sonra, sindirim sistemim sorun olmaya başladı. Günlük beslenmemde yapraklı sebzeleri fazlasıyle tükettiğim halde (keto kafalar sorunu bilir) sorunumu çözemedim. Aklıma buğday kepeğini yemeklerimde kullanma fikri geldi. Kepek konusunu inceledim. Kepek beslenme konusunda artıları olan bir besin olmasına rağmen, bazı olumsuzluklarının da var olduğunu öğrendim. Bu konuda linkimi tıklayarak buğday kepeği hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz. Aralıklı oruç ile yaklaşık 4 aydır tek öğün besleniyorum ve 27’inci kilomu bugün vermiş bulunuyorum. Keto mıhlamayı her gün yemiyorum. Yediğim zamanlar, mıhlama yapımında 15 gr. kepek, 10 gr. tereyağı ve 20 gr. kaşar kullanıyorum. Günlük öğünümde en fazla, kepekle yaptığım et sulu çorbayı tüketiyorum. Bu deneyimimi ve yemeğimi keto kafalara yol göstersin diye paylaşıyorum. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Taze kaşar peyniri küp küp doğranacak, sıcak su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tavaya tereyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine buğday kepeği ilave edilecek ve kepeğin çiğ kokusu gidinceye kadar 1-2 dakika kavrulacak. Peşinden 8 yemek kaşığı su, 1 çay kaşığı silme kaya tuzu ilave edilecek ve malzemeler karıştırılacak. Ardından ocak ısısı orta ateşe yükseltilecek. Tavadaki malzemeler göz göz olana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) malzemeler ara sıra karıştırılacak ve en son kaşar peyniri ilave edilecek. Peynir kepekle iyice karıştıktan sonra ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com