Kategoriler
Tavuk Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri

düdüklüde kaz nasıl haşlanır

kaz haslama 1
Düdüklüde Kaz Nasıl Haşlanır Tarifi
Malzemeler:
1.5 Kg. Temizlenmiş Kaz
5 Su Bardağı Soğuk Su (1 litre)
2 Tatlı Kaşığı Tepelice Tuz
Termo Klasik Düdüklü Tencere (7 litre)

Ön Söz:
Elimizde 3 kilo ağırlığında temizlenmiş kaz vardı. Kazın iriliğinden dolayı, kanat ve göğsünü bir parça, butlarını sırtı ile beraber ikinci parça olarak ikiye böldük. Kanat ve göğsünü başka bir zaman değerlendirmek için, derin dondurucuya kaldırdık. Kalan butlarını ve sırtını tek parça olarak düdüklüde haşladık. Haşladığımız kaz, kars kazı gibi tuzlanmış kurutulmuş kaz değildi. Aynen çiftlik tavuğuna benzer yeni kesilmişti. Kaz tencere veya düdüklü tencerede pişirirken pişme süresi, kazın yaşına ve cinsiyetine göre değişir. Kazın pişmesini kaz haşlanırken çıkardığı kokuyu alarak (deneyim işi) anlıyoruz. Genellikle 1.5 kilo ağırlıkta olan kaz, ocak ve düdüklünün durumuna göre 45-50 dakika arasında pişer. Kazın çıkardığı pişme kokusunu aldıktan sonra kazı kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.

kaz haslama 2

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye kaz eti, 5 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz konulacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak. Ocak ısısı orta ateşe ayarlanacak. Düdüklünün ilk fışlama sesinden sonra (düdüklünün marka ve modeline göre) ventili indirilecek ya da tepesine ağırlığı takılacak. Düdüklünün ikinci fışlama sesinden sonra saate bakılacak ve not edilecek. Tam 45 dakika boyunca kaz pişirilecek. Süre bitiminde düdüklü ocaktan alınacak. Sonrası malum.

Not:
Düdüklü tencereye konulacak su miktarı, tencere hacmine ve kazın iriliğine göre değişebilir. Normal ölçü; düdüklü tencerenize koyacağınız su miktarı, kazın en az yarı seviyesinde olmalıdır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com