Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

halka tatlısı tarifi

halka tatlısı
12 Saat Çıtır Kalan Halka Tatlısı Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeleri :
2 Adet Yumurta
140 gr. Ayçiçeği Yağı
160 gr. Süt
180 gr. Yoğurt
180 gr. İrmik
320 gr.Un
1/2 Paket Kabartma Tozu
Kızartma Yağı

Şerbet Malzemesi:
4 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1/4 Parça Limon Suyu

Ön Söz:
Tarifimi denerseniz, satın aldığınız halka tatlısından daha da lezzetli olduğunu farkedersiniz. Halka tatlısı yapmak hiçte zor değil, elinizin altında krema torbası ve duy setiniz varsa gerisi kolay. Yapmanız gereken malzemeleri tedarik etmek ve yenilebilir halka tatlısını yapıp sofranıza koymaktır. Krema torbanız yoksa, her yerden tedarik edebileceğiniz plastik krema sıkma aleti ve uçları işinizi görebilir. Tercih sizin, yeterki isteyin.

Bilgi Notu:
Halka tatlısı halka şeklinde yapılabileceği gibi, spiral şeklinde de yapılabilir. Bu seçim tamamen sizin isteğinize bağlı.

Koyu ve Soğuk Şerbetin Yapılması :
Tencere içerisine, 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Tencere açık olarak 15 dakika süre ile tekrar  kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şerbeti yapıp bir gün bekletikten sonra kullanırsanız, halka tatlınız daha güzel olur. Halka tatlısı koyu ve soğuk şerbetle yapılır.

Halka Tatlısı Hamuruhalka tatlısı hamuru

Halka Tatlısı Kızartması

halka tatlısı kızartması

Spiral Halka Tatlısı

spiral halka tatlısı

Maharetini Göster :
Bir kaseye yumurta kırılacak ve çırpılacak. Üzerine süt, yoğurt, ayçiçeği yağı ilave edilecek ve tekrar çırpılacak. Hamur yoğurma kabı içine elenmiş un, irmik, kabartma tozu konulacak ve karıştırılacak. Un havuz yapılacak, havuz içine kase içindeki karışım ilave edilecek ve elastik bir hamur yoğurulacak. Hamur en az 30 dakika dinlendirilecek. Ardından ucuna yıldız uç takılmış krema sıkma torbasına doldurulacak. Hamur fazla kızgın olmayan yağ içine halka şeklinde sıkılacak ve pembemsi renk alıncaya kadar kızartılacak. Kızarmış hamur, soğuk şerbet içerisine atılacak ve en az 1 dakika bekletildikten sonra çıkartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com