Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

ev yapımı granül soğan sarımsak

granül soğan
Ev yapımı Granül Soğan Sarımsak Tozu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Kuru Soğan (içi beyaz olanı)
Kuru Sarımsak
Yanmaz Fırın Kağıdı
Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Ev yapımı granül soğan sarımsak, taze soğan ve sarımsağın dilimlenerek fırında kurutulmasıyle yapılır. Soğan, sarımsak (kendi yöntemim) fırında önce 70°C derece sıcaklıkta kurutulmaya başlar ve 50°C derecede kurutma işlemi tamamlanır. Granül halinde kurutulan soğan ve sarımsak mutfak robotunda istenilen irilikte çekilir. Bu irilik soğan ve sarımsağın kullanılacağı yere göre iri çekim, orta çekim, toz çekim olarak değişir. Ev yapımı granül soğan ve sarımsak; yemeklerin tatlandırılmasında, köfte harcında, etlerin terbiyesinde, hamur işlerinin yapımında, özel baharat karışımlarının hazırlanmasında kullanılır. Doğranmış soğan ve sarımsak fırında aynı yöntemle kurutulur. Bu sebeple tarifim, ev yapımı granül soğan’ın nasıl yapıldığı ile ilgilidir.

Fırında soğan, sarımsak ayrı tepsilerde kurutulur ve 1/2 Kg. doğranmış soğan 6-7 saatte kurur. 500 gr. doğranmış soğan kurutulduktan sonra, yaklaşık 60 gr. civarında granül kuru soğan elde edilir.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve 1-2 mm. kalınlıkta piyaz veya yemeklik olarak doğranacak. Fırın tepsisine yanmaz kağıt yayılacak.

Kuru Soğankuru soğan

soğan piyaz doğranmış ve yanmaz kağıtlı tepsiye yayılmışpiyaz soğan

soğan fırında kurutulmuşfırında granül soğan

granül sarımsakgranül sarımsak

Maharetini Göster:
İstenilen şekilde doğranmış soğan, yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılacak. Tepsi önceden 70° dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Soğan parçalarının kenarları sararmaya başlayınca, fırın ısısı 50°C dereceye düşürülecek ve kurutma işlemi devam edecek. Tepsideki soğan parçaları tamamen kuruduktan sonra fırın söndürülecek ve tepsi fırın içinde soğumaya bırakılacak. Sonrası malum
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com