Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri

izmir köfte

izmir köfte
Tencerede İzmir Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Dana Kıyması
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Domates
2 Adet Patates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
İzmir köfte yemeği, tarifimde olduğu gibi, ocak üzeri tencerede veya fırında yapılır. İzmir köfteyi fırında yapmak isterseniz buraya tıklayın, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve rendelenecek. Domates soyulacak ve iri küp doğranacak. Patates soyulacak, elma dilimi doğranacak. Doğranan patates su içinde bekletilecek. 1 cm. kalınlıkta 2 dilim bayat ekmek ıslatılacak, sıkılacak ve bir kap içine alınacak.

Köftenin Hazırlanması:
Köfte yoğurma kabı içine kıyma, suyu sıklımış bayat ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon, tuz konulacak ve karıştırılacak. Karışım bir güzel yoğurulacak. Tuzu karar hale getirilecek. Yoğurulan köfte top yapılacak. Buzdolabında 30 dakika dinlendirilecek. Dinlenen köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar kopartılacak ve avuç içinde parmak köfteler yapılacak, bir kap içine konulacak.

Patates ve Köftelerin Kızartılması:
Tava içine ayçiçeği yağı konulacak ve ısıtılacak. Patates dilimleri, hafif pembemsi renk alıncaya kadar kızartılacak. Ardından köfteler kızartılacak.

tencerede izmir köfte

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile domates salçası ve domates ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından  köfte ve patates dilimleri dizilecek.  Üzerine 3 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek.  Yemeğin tuzu karar hale getiriliecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde İzmir köftesi hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com