Kategoriler
Sebze Yemekleri

kabak kalye yemeği

kabak kalye
Zeytinyağlı Kabak Kalye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
700 gr. Sakız Kabağı
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet İri Diş Sarımsak
1 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
Sebzeleri çoğunlukla mevsiminde kullanmaya dikkat ederim. Kabak neredeyse yılın 12 ayı piyasada bulunabiliyor. Manavda alışveriş yaparken, kabağın tazeliğine dayanamadım ve aldım. Aklımda kabağı sütle terbiye ettikten sonra kızartmak vardı. Sonradan zeytinyağlı kabak kalye yapmayı düşündüm ve yaptım. Sonuçtan fazlasıyle memnun kaldım, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Kabağın iki başı kesilecek, uzunlamasına dörde bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Dereotu doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

zeytinyağlı kabak kalye

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden kabak, 1 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine dereotu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com