Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

hazır yufkadan kıymalı börek

kıymalı tepsi böreği
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
150 gr. Kuru Soğan
2 Adet Hazır Yufka (400 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (tepsi tabanı için)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (börek için)
4 Yemek Kaşığı Su (börek için)
1 Adet Yumurta Sarısı
Bir Tutam Maydanoz
Fırın Tepsisi 30 cm.

Ön Söz:
Hazır yufkalı kıymalı tepsi börek yapımında iki tane yufka kullandım. Bilirsiniz, normal açılmış yufkanın bir tanesi 200 gr. gelir. İki yufkalı börek yapımında 30 cm. çapında tepsi kullanılır. Böreğinizi 3 tane hazır yufkadan yapmak isterseniz, 34 cm. çapında tepsi kullanabilirsiniz. Hazır yufkalı kıymalı börek tarifim kendi icadım. Özelliği ise börek yapımında süt, yoğurt gibi malzemeleri kullanmamış olmamdır. Bu malzemeleri kullanmadığım için, yaptığım böreğin tadı Sarıyer kıymalı kol böreği lezzetindedir. Böreğin harcında salça yerine limon suyu kullandım. Börek üzerine çörek otu serpmedim, siz isterseniz serpebilirsiniz. Buraya tıklayarak, hazır yufkadan lorlu tepsi böreğime bakabilirsiniz.

Hazır yufkalı kıymalı börek tarifimi denemek isterseniz, emeğinizin boşa gitmediğini fark edersiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:an lorlu
Hazır yufka ortadan iki eşit parçaya bölünecek. Kuru soğan yemeklik olarak ince doğranacak. Bir tutam maydanoz kıyılacak. Fırın tepsisi 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak. Yumurta sarısı 3 yemek kaşığı süt veya su ile çırpılacak, böreğin üzerine sürülecek.

Kıymalı Börek Sosu:
Bir kaseye 4 yemek kaşığı içme suyu, diğer kaseye 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve bekletilecek.

Kıymalı Börek Harcı’nın Hazırlanması:
Tava içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve yüksek ısıda taneleşinceye kadar kavrulacak. Ardından soğan ilave edilecek ve orta ısıda diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Peşinden 1 tatlı kaşığı limon suyu, pul biber, karabiber, maydanoz, tuz ilave edilecek, karıştırılacak ve ocaktan alınacak.

Kıymalı Börek İçikıymalı börek içi

İç Yufkaya Konulmuşiç yufkaya konulmuş

Yufka Rulo Yapılıyoryufka rulo yapılıyor

Kıymalı Börek Pişmeye Hazırkıymalı börek hazır

Hazır Yufkalı Kıymalı Börek Pişmiş Servise Hazıryufkalı kıymalı börek

Maharetini Göster:
Uygun bir yere bez örtü yayılacak ve üzerine kesilmiş tarafı bize bakacak şekilde yarım yufka serilecek. Yufkanın kesilmiş tarafına harcın dörtte biri, boylu boyunca konulacak. Ardından 1 yemek kaşığı dolusu içme suyu ve 1 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı yufkanın üzerinde gezdirilecek. Peşinden fırça ile su ve yağ yufka yüzeyine yayılacak. Ardından yufka rulo yapılacak ve yağlanmış tepsinin ortasına kıvrılarak konulacak. Diğer üç yarım yufka için aynı işlem uygulanacak. Yumurta sarısı süt veya su ile inceltilecek ve böreğin üzerine sürülecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafında 25 dakika süreyle pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com