Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Düdüklü Tencere Yemekleri

sebzeli koyun eti haşlama

koyun eti haslama
Düdüklüde Sebzeli Koyun Eti Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Kemikli Koyun Eti (ön kol)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
3 Adet Patates
2 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabibr
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Yeni kesilmiş koyunun ön kolununu kullanarak, düdüklü tencerede sebzeli yemeğini yaptık. Önce eti düdüklüde mühürledikten sonra, kaynar su ilave ederek 45 dakika boyunca orta ateşte haşladık. Peşinden düdüklüyü açtık, içine salça, domates, soğan, patates, havuç, baharat, tuz ilave ettikten sonra yemeği 5 dakika daha pişirdik ve ocaktan aldık. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Koyun eti istenilen irilikte parçalara bölünecek. Ardından yıkanacak ve süzülecek. Domates rendelenecek veya kabuğu soyulup dilimlenecek. Soğan ve patates soyulacak aynı irilike parçalara bölünecek. Havuç soyulacak ve 3-4 mm. kalınlıkta halka doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Taze Kesilmiş Koyun Eti
koyun eti

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine koyun eti parçaları ilave edilecek ve orta ateşin bir tık üzeri ısıda mühürlenecek. Ardından, 6 su bardağı kaynar su konulacak ve kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika süre ile et haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü açılacak. Düdüklüye salça, domates, soğan, patates, havuç, baharat, tuz ilave edilecek ve 5 dakika daha pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com