Kategoriler
Mutfak Aletleri

krema torbası ve duy seti

krema torbası ve duy seti
Krema torbası ve duy seti pastane işleriyle uğraşanların evlerinde olması gereken pastacı gereçleridir. Krema torbası, pastaların süslenmesinde pastaya dekoratif görünüm vermek için hazırlanmış kremayı, pasta üzerine sıkmakta kullanılır. Torba plastik katkılı bezden üretilmiş ve değişik boyutlardadır. Torba, duy adı verilen ucu ile kullanılmaktadır. Duy standart ölçüde ve her biri değişik şekil üreten kesitte tasarlanmıştır. Paslanmaz çelik saçtan üretilen krema uçlarından tercih edileni, torba içerisinden yuvasına oturtulur.

Hazırlanmış olan krema kaşık veya spatula yardımıyle torba içerisine aktarılır. Torba ağızı katlanarak kremanın dışarı çıkmaması sağlanır. Torba el ile sıkılmak suretiyle, gerektiği yerlerde kullanılır. Resimde krema sıkma torbası ve ucundaki takılı duyu görmektesiniz.

Pastacı duy Setipastacı duy seti

Piyasada aynı işlevi gören plastik torbalar ve uçları mevcuttur. Yine tek seferde kulanılan, kullan at mantığı ile tasarlanmış naylon torbalar ve uçları pasta malzemeleri satan dükkanlardan tedarik edilebilir. Krema torbası ve uçlarını kendim, pasta süslemeleri için kullanmamın yanında halka tatlısı, tulumba tatlısı yaparken hamuruna şekil vermekte kullanırım. Aynı zamanda yemeklerde garnitür malzemelerinden mayonez ve patates püresine şekil vermekte kullanırım. Bu set, pasta süslemelerinin vazgeçilmezidir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com