Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

fener balığı kavurması

fener balık kavurması
Tereyağlı Fener Balığı Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Fener Balığı Kuşbaşı
30 gr. Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet İri Diş Sarımsak
2 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Kapya Kırmızı Biber
1 Adet Yeşil Köy Biberi
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tepeleme Tuz

Ön Söz:
Fener balığının çorbası dahil, bütün yemekleri güzel. Karışık sebzeli, tereyağlı kavurması daha da güzel. Ne var ki, fener balığının sadece kuyruk kısmında yenecek eti var. Bu eti değerlendirmek adına, fener kavurması yaptım. Önce eti yüksek ısıda kavurdum, bir kenara aldım. Peşinden sebzeleri kavurduktan sonra, kavurduğum balık etini sebzelerle buluşturdum. Sonuç olarak, ortaya mükemmel denebilecek seviyede lezzet çıktı. Tarifimi denerseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Afiyet olsun.

Domatesleri doğrayarak veya rendeleyerek kullanabilirsiniz. Görüntü açısından bir tanesini doğradım, diğerini yemek sulu olsun diye rendeledim.

Ön Hazırlık:
Soğan piyaz, sarımsak yemeklik doğranacak. Domatesin bir tanesi rendelenecek, diğeri kuşbaşı doğranacak. Kapya biberi ve köy biberi şerit (jülyen) doğranacak.

malzemeler doğranmış
fener balığı

fener balığı kavurması servise hazır
fener kavurma

Maharetini Göster:
Tavaya zeytinyağı, tereyağı konulacak ve köpürünceye kadar ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı doğranmış balık eti konulacak ve yüksek ısıda 5 dakika kavrulacak. Ardından kavrulan balık etinin, yağı süzdürülecek ve bir kaba konulacak. Tavaya sırası ile soğan, sarımsak, kapya biberi ve köy biberi konulacak ve orta ısının bir tık üzeri ısıda diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Peşinden domates ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine kavrulmuş balık eti, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Malzemeler 2 dakika bitiminde ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com