Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Evde Nasıl Yapılır

kırmızı mercimek ekmeği

kirmizi mercimek ekmegi 1
Düşük karbonhidratlı beslenenler için kırmızı mercimek ekmeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
500 gr. Reis Kırmızı Mercimek
4 Adet Gezen Tavuk Yumurtası
1 Çay Bardağı Soğuk Sıkım Zeytinyağı
1 Çay Bardağı İçme Suyu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Çankırı Kaya Tuzu
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Bor Cam 28×28 cm.

Ön Söz:
Beş ayı aşan bir süredir katı ketojenik kurallarla beslendim. Günlük karbonhidrat alımımı 20 gramın altında tutmaya çalıştım. Bu beş aylık süre içinde dört ayda 32 kilo kaybettim. Beş aylık diyet sürecinde; 1 ay boyunca ne kilo aldım, ne bir gram kilo verdim. Ketojenik beslenme yöntemimi sonlandırarak, düşük karbonhidratlı beslenme biçimine geçiş yaptım. Bundan böyle, günlük karbonhidrat alımımı 80 gr. veya 80 gramın altında tutmaya çalışacağım. Bu vesileyle kendim için (makro hesaplayarak) kırmızı mercimek ekmeği yaptım. Ekmek hamurunda süt ve süt ürünleri kullanmadım. Konu uzun ve derin; düşük karbonhidratlı beslenenler, mercimek ekmeğimin bir dilimini bir öğünde tüketerek beslenmelerine devam edebilirler. Bu ekmek, kaliteli bir mısır ekmeğinden daha lezzetli. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kırmızı mercimek akşamdan soğuk su içine alınacak, en az 12 saat ıslatılacak ve sabah süzülecek. Maydanoz, dereotu ince doğranacak. Yumurta bir kase içine kırılacak.

kirmizi mercimek ekmegi 2

Maharetini Göster:
Mutfak robotuna akşamdan ıslatılmış ve süzülmüş kırmızı mercimek, 1 tatlı kaşığı tuz, maydanoz, derotu, 1 çay bardağı içme suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 4 adet yumurta konulacak ve çekilecek. Peşinden 1 paket kabartma tozu konulacak ve çekilecek. Karışım tabanı yağlanmış borcama yayılacak. Borcam önceden 190°C dereceye ısıtılmış, fırının alttan üçüncü rafına sürülecek. 45 dakika pişirilecek ve fırından alınacak. Soğuyan ekmek dilimlenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com