Kategoriler
Bakliyat Yemekleri

duru pratik haşlanmış barbunya

barbunya yemegi
Duru Pratik Haşlanmış Barbunya Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
2 Poşet Duru Haşlanmış Barbunya (440 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Su Bardağı Barbunya Haşlama Suyu (200 ml.)
1 Çay Bardağı Kaynar Su (100 ml.)
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Duru’nun pratik haşlanmış barbunyasından iki poşetini kullanarak yemeğini yaptık. Her poşette 220 gr. barbunya ve 1 çay bardağı dolusu kıvamlı haşlama suyu vardı. Yemekte toplam 1 su bardağı dolusu haşlama suyunu ve 1 çay bardağı ilave olarak normal su kullandık. Barbunya yemeğini en düşük ısıda (kısık ateşte) 15 dakikada pişirdik. Sonuç mükemmel, deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Barbunya poşetleri açılacak ve suyu süzülecek. Çıkan su yemekte kullanılacak. Soğan ince olarak yemeklik doğranacak. 1 çay bardağı kaynar su hazır edilecek.

Duru pratik haşlanmış barbunya
duru barbunya

iki porsiyondan biraz fazla yemek çıkıyor
zeytinyagli barbunya

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından barbunya, 1 su bardağı barbunya haşlama suyu, 1 çay bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. 1 çay kaşığı tuzu şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com