Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Sebze Yemekleri

keto sucuklu ıspanak yemeği

keto sucuklu ispanak 1
Keto Sucuklu Ispanak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Organik Kuzu Ispanak
100 gr. Ev Yapımı Sucuk
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
6 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu
1.5 Çay Bardağı Kaynar Su (150 ml.)

Ön Söz:
Diyete başladıktan sonra, birkaç kez farklı tariflerle ıspanak yemeği yapmayı denedim. Yaptığım yemeklerden hiçbiri damak tadıma uymadı. Pirinç, bulgur diyetimde olmadığından, yemekte bu ürünleri kullanamadım. Soğan ve salçayıda kontrollü kullanıyorum. Ispanak yemeğinde son tarifim bu sucuklu kuzu ıspanak oldu ve haddinden fazla beğendim. Tarifte 100 gr. sucuk miktarı karbonhidrat ağırlıklı beslenenler için uygun ölçü. Fakat; diyet yapanlar ve keto beslenmede malzeme miktarları kalori hesaplamalarıyle belirlendiğinden yemekte 50 gr. sucuk kullandım. Ketojenik beslenenler, tarifimden memnun kalacaklarını ümit ederim. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Ispanak ayıklanacak, yıkanacak ve 2-3 cm. irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Sucuk, pastırma biçimi ince doğranacak.

keto sucuklu ispanak 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, sucuk parçaları ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden 1.5 çay bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Üzerine ıspanak ilave edilecek ve karıştırılacak. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com