Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde etli kabak yemeği

etli kabak yemeği
Düdüklüde Etli Kabak Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
600 gr. Kabak
250 gr. Dana Kuşbaşı
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
Dana etli kabak yemeği, sakız kabağı ile yapılan en lezzetli yemeklerden biridir. Bu yemeği lastik contalı, klasik düdüklü tencerede iki aşamalı yaptım. Önce eti orta ısıda, iki bardak su ile 20 dakika haşladım. Ardından bütün malzemeleri ilave ettim ve kısık ateşte yemeği 10 dakikada pişirdim. Yemeğe, iki bardak sudan başka su ilave etmedim. Tarifimi denerseniz, memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabak üzeri tırtıklı bıçak ile kazınacak. Ardından iki başı kesilecek, uzunlamasına 4 eşit parçaya bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek ve kaynar su hazır edilecek.

düdüklüde etli kabak

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve orta ısı ayarında ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve düdüklü kapatılacak. Düdüklüde et, orta ısı ayarında 20 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak. Peşinden düdüklü açılacak; içine salça, soğan, sarımsak, kabak, domates, baharat, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından düdüklü kapatılacak, ilk düdük sesinden sonra; ocak ısısı en düşük konuma ayralanacak. Yemek 10 dakika süre ile pişirilecek ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com