Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

erişte tadında tel şehriye pilavı

tel şehriye pilavı
Erişte Tadında Tel Şehriye Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Tel Şehriye (200 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 yemek Kaşığı Zeytinyağı (10 gr.)
3 Su Bardağı Kaynar Su (600 ml. veya 600 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Erişte pilavı tadında, tel şehriye pilavını tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte yaptım. Verdiğim malzemelerle yapılan erişte pilavı dört kişiye yeter. Malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz miktarda tel şehriye pilavı yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pilavın tel şehriye ve su ölçülerini 200 ml. lik standart su baradğı ile ölçtüm. Aynı malzemeleri 250 ml. lik su bardağı ile ölçmek isterseniz; iki su bardağı tel şehriye için 40 gr. tereyağı, 20 gr. zeytinyağı kullanmanız gerekir.

Ön Hazırlık:
3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

şehriye pilavı

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine tel şehriyenin yarısı ilave edilecek ve normal (orta ateşte) ısıda pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından kalan tel şehriye ilave edilecek ve hafif kavrulacak. Üzerine 3 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde tel şehriye pilavı hazır. Tencere 15 dakika dinlendirdikten sonra, karıştırılacak ve servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com