Kategoriler
Sebze Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

tencerede kuşbaşılı kabak yemeği tarifi

etli kabak 1
Tencerede kuşbaşılı kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır? Yemeği dana eti ile iki aşamalı yaptık ve tencerede kısıkta 25 dakikada pişirdik.
Malzemeler:
700 gr. Kabak
200 gr. Dana Kuşbaşı
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Et Suyu (200 ml.)

Ön Söz:
Dana, orta yağlı kuşbaşı doğranmış et ve koyu yeşil kabak kullanarak tencerede kabak yemeği yaptık. Eti 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile düdüklüde kavurduk. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave ettik ve orta ısıda 20 dakika haşladık. Eti haşladıktan sonra, eti ve düdüklüde kalan bir su bardağı et suyunu yemek yapımında kullandık. Ortaya mükemmel denebilecek lezzette kabak yemeği çıktı. Denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabak üzeri tırtıklı sebze oyma bıçağı ile kazınacak. Ardından iki başı kesilecek, uzunlamasına 4 eşit parçaya bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Soğan, yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek.

Etin Düdüklüde Haşlanması:
Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve orta ateşte kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklüde et, orta ateşte 20 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak. Etin haşlama suyunun tamamı yemekte kullanılacak.

etli kabak 2

Maharetini Göster:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden kabak, haşlanmış dana eti, etin haşlama suyu, baharatlar, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ateşi yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com