Kategoriler
Pastane Tarifleri

baklava yufkasından peynirli börek

baklavalık yufkadan peynirli börek
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
21 Yaprak Baklavalık Yufka
150 gr. Yağlı Peynir
150 gr. Lor Peyniri
70 gr. Tereyağı
1 Adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu
1 Tutam Maydanoz
Fırın Tepsisi 25×35

Ön Söz:
Hazır baklava yufkasından veya baklavalık yufkadan peynirli börek tarifim denemeye değer. Börek yapımında 21 adet hazır baklava yufkası kullandım. Her üç yufkadan bir rulo yaptım. İlk iki yufkanın arasına tereyağı sürdüm ve üçüncü yufkaya iç harç yaydım. Börek kuru olmasın diye, peynir parçalarının üzerine (az miktarda) plastik fıs fıs aletiyle su püskürttüm. Verdiğim ölçülere dikkat eder, böreğinizi yaparsanız; sonuçtan fazlasıyle memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayılacak, maydanoz doğranacak. Tavada tereyağı eritilecek. 1 Adet yumurta sarısı, bir yemek kaşığı su ile inceltilecek.

İç Harcın Yapılması:
Bir kap içine yağlı beyaz peynir, lor peynir, maydanoz konulacak ve karıştırılacak. Tadına bakılacak ve gerektiğinde tuz ilave edilecek.

peynirli iç harç
peynirli iç harç

iç harç serpilmiş ve bitim yerinde boşluk bırakılmış
börek yufkası

yumurta sarısı sürülmüş ve çörek otu serpilmiş
baklava yufkasından peynirli börek

börek pişmiş servise hazır
baklava yufkasından börek

Maharetini Göster:
Baklava yufkasından bir yaprak, tezgah üzerine yayılacak ve üzerine fırça ile tereyağı sürülecek. Üzerine ikinci yaprak yayılacak ve üzerine tereyağı sürülecek. Peşinden üçüncü yaprak yayılacak ve üzerine peynirli iç harç serpiştirilecek. Peynirlerin üzerine yeteri kadar fıs fıs ile su püskürtülecek. Ardından üç kat yufka, rulo yapılacak ve rulo 4 eşit parçaya kesilecek. Kesilmiş rulolar fırın tepsisine dizilecek. Kalan baklava yufkaları aynı şekilde rulo yapılacak ve tepsiye dizilecek. Ruloların üzerine yumurta sarısı sürülecek ve çörek otu serpilecek. Tepsi önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırının alttan 2. rafına sürülecek ve 30 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com