Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Meze Tarifleri

balık köftesi tarifi nasıl yapılır

balık köftesi
Balık köftesi tarifi nasıl yapılır?
Malzemeleri:
200 gr. Balık Eti (somon, mezgit, levrek)
1 Adet Yumurta Beyazı
2 Adet Patates (300 gr.)
1 Tutam Maydanoz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Dondurma Kaşığı
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Balık köftesi tarifim, yemek icatlarımdan biri. Yapımı gayet kolay ve bir o kadar da lezzetli. Balık toplarının dışı çıtır, içi ise, yumuşacık. Her dişe damağa hitap eder ve ağızda lezzet patlaması yapar. Tarifimin ucu açık, yumurta beyazını değiştirmeden dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz. Balık köftesi tarifimi hazırlarken iki tane levrek kullandım. Elinize hangi balık geçerse, köftenizi o balıkla yaparsınız. Önemli olan balık etinin kılçıksız olması. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tarifimdeki balık köftesi, derin yağ içinde ve orta ateşte (2-2.5 dakikada) kızartılır.

Ön Hazırlık:
Kılçıksız balık eti 1 cm. boyutunda kuşbaşı doğranacak. Maydanoz kıyılacak. 2 patates kabukları soyulmadan ve parçlara bölünmeden 40 dakika kısık ateşte haşlanacak. Ardından soyulacak ve soğumaya bırakılacak.

Balık Köftesi Harcı’nın Yapılması:
Kaseye haşlanmış, soğumuş patates konulacak ve çatalla ezilecek. Üzerine balık eti, 1 adet yumurta beyazı, maydanoz, karabiber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Karışım buzdolabına kaldırılacak ve 15 dakika dinlendiriliecek.

dondurma kaşığı
dondurma kaşığı

balık köfte harcı
balık köfte harcı

Maharetini Göster:
Kızartma yağı orta ateşte ısıtılacak. Yağ ısındıktan sonra, dondurma kaşığı kızgın yağ içine batırılacak ve iç harç ile doldurulacak. Dolu kaşık kızgın yağ içine boşaltılacak, pembeleşinceye kadar kızartılacak ve tavadan alınacak. Bu işlem iç harç bitinceye kadar devam edecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com