Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

kara fasulye yemeği

kara fasulye yemeği
Siyah, Kara Fasulye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kuru Kara Fasulye
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kara fasulye yemeği tencerede geç pişer ve fazlasıyle lezzetlidir. Kara (siyah) fasulye yemeğini düdüklü tencerede yapmış olsanız dahi, beyaz kuru fasulye gibi yumuşatamazsınız. Kara fasulye kırmızı renkli meksika fasulyesine benzer ve piştiğinde kendine özgü dişe dokunur sertliği vardır ve fasulyenin bu sertliği insanı rahatsız etmez. Kara fasulyeyi tencerede ve düdüklü tencerede defalarca yaptım.

Kara (siyah) fasulye ıslatıldıktan sonra; düdüklü tencerede 20 dakikada, tencerede ise 105 dakikada pişer. Tarifimi denemek isterseniz, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Kuru kara fasulye bol su içinde (en az 12 saat boyunca) akşamdan ıslatılacak. Sabah suyu değiştirilecek ve bir taşım kaynatılacak. Kaynar su hazır edilecek.

kara kuru fasulye

kara fasulye servise hazırkara fasulye yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından ıslatılmış kara fasulye, 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Ardından saat’a bakılacak not edilecek. Tam 1 saat 45 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Şimdi yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com