Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Mutfak Bilgileri

ahtapot nasıl temizlenir

ahtapot nasıl temizlenir
Evde Ahtapot Nasıl Temizlenir
Malzemeleri:
1 Adet Ahtapot
1 Adet Keskin Bıçak
Su

Ön Söz:
Deniz ürünü olan ahtapot’un 2.0 kg. üzerinde ağırlığı olanlarının eti serttir. Ahtapot etinin sertliğini gidermek için; ahtapot canlı olarak sert bir yüzeye kolları (köpükleri çıkarılıp, yumuşayıncaya kadar) vurularak eti yumuşatılır. Ahtapot düdüklü tencerede haşlanırsa; canlı hayvanı yemek için döverek, eziyet vermeye gerek yoktur. Ahtapot temizlendikten sonra, yemeğinin yapılması için düdüklü tencerede ön haşlaması yapılır. Haşlanmış ahtapotun derisi, istenirse kolaylıkla soyulabilir.

Ahtapotun başı içerisinde bulunan iç organları, dişi ve gözü yemek yapımında kullanılmaz. Ahtapotun temizlenmiş baş kısmı ve kolları çeşitli yemek yapımında kullanılır.

Maharetini Göster:
Ahtapotun kollarının bağlı bulunduğu gövde üzerindeki başı kesilecek. Peşi sıra başı üzerindeki gözleriyle birlikte içerisinde bulunan mürekkep kesesi ve iç organları temizlenecek. Temizlenmiş başı bol su ile yıkanacak. Gövdenin ortasında bulunan dişi, çevresinden bıçakla kesilerek çıkarılacak. Ardından ahtapotun kolları birbirine sürtülerek bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com