Kategoriler
Çorba Tarifleri

patatesli havuçlu mercimek çorbası

patatesli havuçlu mercimek çorbası
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Patatesli, havuçlu kırmızı mercimek çorbası yapımında normal su ve et suyunu ( 2 su bardağı et suyu, 4 su bardağı normal su) birlikte kullandım. 100 gr. ağırlığında havuç ve 120 gr. ağırlığında olan patates, çorbanın tam kıvamında olmasını sağladı. Kırmızı mercimek ve su miktarını her zaman olduğu gibi, 200 ml. kapasiteli su bardağı ile ölçtüm. Çorbada, bir tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş domates salçası kullandım.

Ön Hazırlık:
Kırmızı mercimek yıkanacak ve süzülecek. Patates, havuç soyulacak ve rendelenecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

patatesli havuçlu mercimek çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, havuç, patates, kırmızı mercimek ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 6 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başlayınca, kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde çorba blendırdan geçirilecek ve tuz’u karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com