Kategoriler
Çorba Tarifleri

düğün çorbası

düğün çorbası
Düğün Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Haşlanmış Dana Eti veya Kuzu Gerdanı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su bardağı Et Suyu

Ön Söz:
Düğün çorbası haşlanmış (didiklenmiş) et ve et suyu ile yapılır. Terbiyesi hazırlanır, sirke ve sarımsaklı sos ile servis edilir. Düğün çorbası yapımında kuzu veya koyun gerdanı kullanılır. Diğer taraftan, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların orta yağlı, kemikli eti de düğün çorbası yapımıda kullanılabilir. Hele de küçükbaş hayvanların gerdanı çorba yapımında kullanılırsa, çorba tadından yenmez. Düğün çorbasını dondurucudan çıkardığım kemikli dana etiyle yaptım. Eti düdüklüde haşladıktan sonra suyu ile birlikte düğün çorbası yapımında kullandım.

Terbiyesinin hazırlanması:
Kase içine 1 yumurta kırılacak, üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilecek ve çırpılacak. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edilecek, tekrar çırpılacak.

Haşlanmış Etli Dana Kemiği ve Suyuhaşlanmış etli kemik

Haşlanmış Didiklenmiş Dana Etididiklenmiş dana eti

Et Suyu Kaynatılmış  ve Terbiye İlave Edilmişdüğün çorbası terbiyesi

Üzerine Biberli Tereyağı Gezdirilmişdüğün çorbası 2

Düğün Çorbası Servise Hazırdüğün çorbası 1

Maharetini göster:
Tencereye 6 su bardağı et suyu ve haşlanmış (didiklenmiş) et konulacak ve orta ısıda kaynatılacak. Ardından tencereden bir miktar su alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Terbiye çorbaya ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika  tekrar kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuzu karar hale getirilecek. Tava içinde tereyağı eritilecek. Üzerine kırmızı toz biber ilave edilecek, kavrulacak ve çorbanın üzerine gezdirilecek. Ezilmiş sarımsak ve sirke sosu ile çorba servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com